Deelregister counseling prenatale screening vanaf 1-1-2022 live

12 december 2021

Counseling prenatale screening is sinds een aantal jaar een vast onderdeel van het werk van veel verloskundigen: 90% van deze counseling wordt uitgevoerd door verloskundigen. De KNOV, het RIVM en de Regionale Centra hebben daarom afgesproken deze scholing onderdeel te laten worden van het Kwaliteitsregister Verloskundigen. Daarmee ontstaat voor verloskundigen, die dat willen, één plek voor het bijhouden van bij- en nascholing, waaronder die voor counseling prenatale screening. De bij- en nascholing wordt bijgehouden in een deelregister voor counseling prenatale screening (hierna: Counseling PNS) en de punten tellen mee voor het basisregister  

Het deelregister Counseling PNS is een uitwerking van het scholingsplan 2022-2026

Het scholingsplan 2022-2026 is vastgesteld door het RIVM en treedt per 1 januari 2022 in werking. De accreditatiecommissie van de KNOV zorgt voor het toekennen van de punten. Wil je geen gebruik maken van het deelregister? Dan kun je je scholing nog steeds zelf registreren in Peridos.  

Overigens betaal je geen extra kosten voor het bijhouden van je scholing in het deelregister. Via een koppeling met Peridos komen de gevolgde bij- en nascholing ook in hun systeem terecht. 

Je krijgt instructies voor het aanmelden in het deelregister

Vanuit de KNOV sturen we alle verloskundigen die in het Kwaliteitsregister Verloskundigen staan vermeld, voor de Kerst een persoonlijke e-mail met instructies over het aanmelden in het deelregister. Deze instructies vind je dan ook terug op de website van het Kwaliteitsregister.

Heb je vragen hierover?

Laat dan hier je reactie achter. Op basis van de meest gestelde vragen zorgen we voor een Q&A die we regelmatig aanvullen en via de website verspreiden.

Wil je meer informatie over:  

•    counseling prenatale screening en het scholingsplan 2022-2026? Zie de website van het RIVM
•    deelregisters in het Kwaliteitsregister? Dan verwijzen we naar het eerdere bericht hierover.