Nieuwsbericht

03 april 2020

Het delen van zorggegevens tussen zorgverleners blijkt vaak niet eenvoudig onder de huidige bijzondere omstandigheden. Daarom stelt stichting CareCodex vanaf vandaag een beveiligde website beschikbaar waarop zorgverleners gegevens over hun cliënten kunnen delen.

De bestrijding van het coronavirus legt een grote druk op de gezondheidzorg. Reguliere zorg wordt uitgesteld waar mogelijk. Voor de zorg die niet kan wachten worden soms extra locaties ingericht, ook voorde geboortezorg. Dat kan het tijdig en zorgvuldig delen van zorggegevens bemoeilijken.

Carecodex.ezorg.nl

Een zorgverlener kan via carecodex.ezorg.nl gegevens delen met andere zorgverleners door middel van het up-en downloaden van documenten via een platform. Voor het gebruik hiervan worden geen kosten in rekening gebracht, alleen de kosten voor het gebruik van de eigen mobiele telefoon en 7,6 eurocent per sms-bericht. Voor het delen van gegevens gelden de wettelijke vereisten, inclusief een twee factor authenticatie en toestemming van de cliënt en/of de zorgrelatie met de cliënt. De website maakt gebruik van het Goed Beheerd Zorgnetwerk van E-Zorg, waar een groot aantal apothekers en ziekenhuizen al gebruik van maakt. Het platform is mogelijk gemaakt door VIPP Babyconnect in samenwerking met ITvisors, Intersystems, E-Zorg, RSO RijnmondNet, ROS Zorgimpuls en GERRIT. Het uitwisselingsplatform blijft beschikbaar zolang het nodig is.

Meer informatie

Wilt u vanwege de coronacrisis direct gebruik gaan maken van het uitwisselingsplatform? Neem dan contact op met ezorg@carecodex.org of (085) 301 54 19.
Meer informatie: Carecodex.org