Nieuwsbericht

12 mei 2021

Het demissionaire kabinet wil dat alle medewerkers uit de zorg, ook verloskundigen, dit jaar een bonus krijgen.

De bonus is bedoeld voor alle zorgmedewerkers die maximaal twee keer modaal verdienen. Het gaat om een eenmalige netto-uitkering van 200 tot 240 euro. Dat schrijft minister Hugo de Jonge (CDA, Volksgezondheid) woensdag in een brief aan de Tweede Kamer.

‘De gezamenlijkheid waarin alle zorgprofessionals hard werken binnen de sector vraagt om een onderlinge solidariteit. Dat brengt met zich mee dat ik een bredere doelgroep laat voorgaan op een beperkte stijging van het bonusbedrag’, laat minister De Jonge weten. Het kabinet heeft 720 miljoen euro uitgetrokken voor de bonussen. De KNOV is verheugd dat de lobby om verloskundigen ook mee te nemen in de zorgbonus, tot dit mooie resultaat heeft geleid.

De precieze subsidievoorwaarden en –vereisten worden uitgewerkt in een wijziging van de Subsidieregeling bonus zorgprofessionals COVID-19. Deze wijzigingsregeling wordt uiterlijk 15 juni verwacht, zodat op die datum het aanvraagloket voor zorgaanbieders kan worden geopend.
De inhoud van de brief wordt besproken tijdens het plenaire debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus, dat vandaag, 12 mei vanaf 15:30 plaatsvindt in de Tweede Kamer.