Nieuwsbericht

05 februari 2024

Op 5 februari organiseerden we een webinar over informatiebeveiliging en de naleving van de NEN7510-norm. Deze norm stelt specifieke eisen aan de informatiebeveiliging binnen de zorgsector, en verloskundigenpraktijken dienen hieraan te voldoen.

Het webinar bood inzichten en handvatten om verloskundigenpraktijken te helpen begrijpen hoe ze effectief kunnen voldoen aan de eisen van de NEN7510-norm. Het webinar is terug te kijken via ons Vimeokanaal of door op de afbeelding te klikken onderaan dit bericht. 

Toolkit NEN7510

Om verloskundigenpraktijken praktische ondersteuning te bieden bij het implementeren van de vereiste beveiligingsmaatregelen, heeft Kwinzo een toolkit ontwikkeld. Deze toolkit bevat informatie en een werkdocument om verloskundigen stap voor stap te begeleiden bij het naleven van de NEN7510-norm

Meld je hier aan om toegang te krijgen tot de toolkit

Door middel van deze initiatieven streeft de KNOV samen met Kwinzo een bijdrage te leveren aan de versterking van informatiebeveiliging in verloskundigenpraktijken en daarmee de veiligheid van gevoelige gegevens te waarborgen. De toolkit vormt een praktisch hulpmiddel om de overgang naar een veiligere digitale werkomgeving soepel te laten verlopen.

Vragen?

Stel ze gerust aan anjio@knov.nl 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Kwaliteitsgelden vanuit ZonMw