Nieuwsbericht

02 januari 2018

Hoe motiveert u (aanstaande) ouders om te stoppen met roken? Wanneer en naar wie verwijst u door?

De multidisciplinaire e-learning is een initiatief van de Taskforce Rookvrije Start en is bedoeld voor alle zorgverleners die gesprekken voeren met (aanstaande) ouders.

Onderwerpen e-learning

In de e-learning worden een aantal onderwerpen behandeld, waaronder de volgende: risico's van roken voor, tijdens en na de zwangerschap, reageren op misvattingen, motivatie verhogen, doorverwijzen, voorkomen van terugval, ketensamenwerking.

Positieve reacties

In de e-learning krijgen zorgverleners praktische handvatten en voorbeelden aangereikt. De reacties op de e-learning zijn erg positief.

Een aantal van de reacties: "Ik ga nu sneller aan aanstaande ouders vragen of ik met hen over roken mag praten, ik vind de drempel nu lager." En "Ik heb geleerd hoe je een open gesprek kunt voeren over (stoppen met) roken. Hoe ik met tegenwerpingen om kan gaan en hoe ik gericht adviezen kan geven."

Gratis voor Rookvrije Start ambassadeurs

De e-learning is geaccrediteerd voor 4 punten. De e-learning is gratis voor Rookvrije Start ambassadeurs én voor 10 van haar collega's. U kunt zich eenvoudig aanmelden als ambassadeur, 42 verloskundigen gingen u al voor.

Interesse in het volgen van de e-learning? Bekijk dan hier de trailer of lees meer over de e-learning op de website Rookvrije Start. Hier vindt u ook een toolkit met hulpmiddelen voor de stoppen-met-rokenbegeleiding.

Meer informatie en bestellen

U kunt de e-learning bestellen in de webwinkel van het Trimbos-instituut. De e-learning kost 25 euro (ambassadeurs gratis). Na uw bestelling krijgt u per e-mail toegang tot de Trimbos Academie e-learning omgeving. Daarin heeft u meteen toegang tot de e-learning Rookvrije Start.

Colofon
De e-learning is ontwikkeld door het Trimbos-instituut met medewerking vanuit diverse beroepsverenigingen uit de Taskforce. Gefinancierd door het ministerie van VWS. Bekijk hier het colofon.