Nieuwsbericht

10 november 2020

Het jaar 2020 is door de WHO uitgeroepen tot het internationale jaar van de verloskundige. We zijn dan ook ontzettend blij dat we dit jaar zo veel hoogleraren Verloskunde mochten verwelkomen. In de afgelopen jaren heeft de academisering van verloskunde zich sterk ontwikkeld. Dat is een belangrijk speerpunt van de KNOV. We vinden het daarom extra jammer dat we hierin een promotie over het hoofd zagen. Er zijn namelijk niet drie, maar vier hoogleraren.

Promotie Yvonne Kuipers

We maken dit graag goed door Yvonne Kuipers bij dezen alsnog in het zonnetje te zetten. Per 1 oktober 2019 is zij aangesteld als Professor Vroedkunde aan de Universiteit van Antwerpen (faculteit geneeskunde en gezondheidswetenschappen). Hier is ze verantwoordelijk voor versteviging van het onderwijs voor de Master vroedvrouw-specialist. Met de Vlaamse onderzoeksgroep richt ze zich op innovatie, beleid en visie binnen verloskunde.

Wetenschap en onderzoek op het terrein van de fysiologische verloskunde zijn ontzettend belangrijk om de kwaliteit van zorg en de samenwerking tussen verloskundigen en artsen te verbeteren. Wij wensen Yvonne Kuipers, samen met haar collega-hoogleraren Ank de Jonge, Corine Verhoeven en Marianne Nieuwenhuijze, alle succes in hun werk.