Nieuwsbericht

28 september 2022

Het RIVM en de GGD doen een dringend beroep op verloskundigen en gynaecologen om alle zwangeren te selecteren om hen een uitnodiging te sturen voor de corona herhaalprik. Zwangere vrouwen komen met voorrang in aanmerking voor de herhaalprik, omdat zij onder de griepprikpopulatie vallen. Zwangeren kunnen zelf bepalen of zij deze herhaalprik willen halen, maar daarvoor moeten zij wel worden uitgenodigd. Daarom is het belangrijk dat verloskundigen hen de uitnodigingsbrief sturen. 

De uitnodigingsbrief die voor de herhaalprik is opgesteld mag vanaf 4 oktober 2022 (met naam- adres, woonplaats en geboortedatum) met zwangeren gedeeld worden. Zwangeren kunnen zich meteen vanaf 4 oktober aanmelden (in de uitnodigingsbrief stond aanmelden vanaf 10 oktober). Dit kan per email, of per post. De volledige instructies hiervoor zijn beschreven in de werkinstructies. Deze zijn, net zoals de uitnodigingsbrief, te downloaden onder dit artikel als je bent ingelogd bij mijn KNOV.  

Naast het standpunt over de herhaalprik, heeft de werkgroep Covid-19 en Zwangerschap van de Federatie Medisch Specialisten (FMS) heeft de KNOV in samenwerking met de FMS werkgroep ook een Q&A gemaakt voor zwangeren.