Nieuwsbericht

10 maart 2021

De Meldkamer Ambulancezorg Noord-Nederland merkt dat verloskundigen in toenemende mate bijstand of een spoedambulance (A1 of A2) aanvragen via 112. Met dit bericht wil de Meldkamer verloskundigen in Noord-Nederland (Groningen, Drenthe en Friesland inclusief de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog) wijzen op speciale telefoonnummers voor zorgprofessionals. Door deze nummers te gebruiken, komt er geen onnodige vertraging in de aanvraag.

Leek versus zorgprofessional

Als een verloskundige een ambulance oproept via 112, gaat de meldkamer ervan uit dat ze een leek/burger aan de lijn hebben. De triage wordt hierop afgestemd. Hierdoor kan er vertraging ontstaan. Neemt een verloskundige direct contact op met de Meldkamer Ambulancezorg Noord-Nederland, dan is het voor de verpleegkundig centralisten duidelijk dat ze met een zorgprofessional te maken hebben. Ze starten de triage dan gerichter op.

Telefoonnummers

Het gaat om verloskundigen die werkzaam zijn in de provincie Groningen, Friesland en Drenthe. Zij kunnen de volgende telefoonnummers gebruiken om contact op te nemen met de Meldkamer Ambulancezorg Noord-Nederland:

  • Algemeen nummer: 088- 0230625
  • Spoednummer: 088 – 0230626

Heb je nog vragen of zoek je meer informatie, neem dan contact op met de Meldkamer Ambulancezorg Noord-Nederland via HVD-MKANN@mknn.nl.