Nieuwsbericht

23 februari 2022

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft alle provincies eenmalig twee miljoen euro toegekend voor een ontzorgingsprogramma voor de verduurzaming van maatschappelijk vastgoed. De provincie Zuid-Holland biedt als eerste provincie eerstelijns zorgverleners met een eigen praktijkgebouw de mogelijkheid om kosteloos deel te nemen aan dit programma. Je wordt ontzorgd in het verduurzamen van het gebouw. Als je de werkruimte huurt, is de verduurzaming de taak van de verhuurder en kom je niet voor het programma in aanmerking.

Tijdens het ontzorgingsprogramma krijgen eerstelijns zorgverleners, zoals verloskundigen, praktische hulp van een duurzaamheidscoach voor het verduurzamen van hun gebouwen. De coach geeft procesmatige ondersteuning. Doe je mee, dan krijg je een routekaart die inzicht biedt in waar je praktijk nu staat in de duurzaamheidsdoelstellingen, wat de mogelijkheden zijn en wat een passend moment is om daar werk van te maken. Voorbeelden van de ondersteuning:

  • een nulmeting via een energiescan
  • onderzoeken van subsidie- of financieringsmogelijkheden om de eerste maatregelen te nemen
  • een stappenplan naar een CO2-neutraalgebouw
  • een voorstel voor een contract met installateurs en aannemers die deze stappen uitvoeren.

Meer informatie 

Op donderdag 17 maart van 13.00-14.00 uur wordt een webinar over het programma georganiseerd voor eerstelijns zorgverleners.
Meer informatie staat op www.zuid-holland.nl/ontzorgingsprogramma. .