Nieuwsbericht

08 juli 2020

Beleidsregel aangepast
De beleidsregel is op enkele punten aangepast. De aanpassingen zijn tot stand gekomen door ervaringen en inzichten, in overleg met diverse betrokken partijen en met het ministerie van VWS.

Belangrijke aanpassingen zijn:

  • De beleidsregel is verlengd tot 1 juli 2023
  • Er zijn twee extra mogelijkheden voor subsidieaanvraag regionale partnerschappen. Deze aanvraagrondes zijn: 1 februari 2021 tot en met 28 februari 2021 en 1 juni 2021 tot en met 30 juni 2021.
  • In de beleidsregel is een wijziging doorgevoerd over de gebruikersgroepen. Zij toetsen de resultaten van de outcomedoelen.
  • Een andere aanpassing gaat over de definitie van het regionaal partnerschap.

Lees de volledige publicatie op de website van Staatscourant.

Kennis en technologie VIPP Babyconnect is beschikbaar voor technische implementatie

Vanaf 1 juli kunnen de regio’s aan de slag met de kennis en techniek die beschikbaar is voor de technische implementatie van digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg.
De afgelopen periode is er achter de schermen van Babyconnect door veel partijen hard gewerkt om de technologie en de kennis verder te ontwikkelen zodat regionale partnerschappen de volgende stappen kunnen zetten om digitale gegevensuitwisseling in de praktijk te brengen.

Meer informatie over Kennis en technologie VIPP Babyconnect kun je lezen op: www.babyconnect.org


Hulp bij schrijven subsidieaanvraag
Babyconnect heeft de handreiking bij schrijven subsidieaanvraag VIPP Babyconnect (technische implementatie) en een werkdocument ontwikkeld om regionale partnerschappen te ondersteunen in het schrijven van een subsidieaanvraag.

De handreiking kan gebruikt worden als template bij het schrijven van de subsidieaanvraag. Het werkdocument is een handig hulpmiddel voor regio's die daadwerkelijk gaan schrijven.