Nieuwsbericht

31 januari 2022

Projectplannen, samenwerking tussen de verschillende lijnen, elkaar inspireren en een nieuw gezicht. Zomaar wat kreten die de Twinning workshop op 20 januari jl. omschrijven. 

Zoals ook de Twins Anne Fleur Lentink en Inge Draaisma vertellen: 

“Eindelijk mochten we met alle Twins weer bij elkaar komen. Dit was het eerste moment waarop een groot deel van de groep elkaar weer zag na onze fantastische reis naar Denemarken. De sfeer die daar ontstaan is zette zich direct voort.

De middag stond in het teken van onder andere persoonlijke verwachtingen, het presenteren van onze projectplannen en een sociocratische dialoog over de samenwerking tussen verloskundigen werkzaam in de eerste, tweede en derde lijn onder leiding van Froukje Weidema, ethicus en dialoog-expert. 

Er wordt ontzettend hard gewerkt aan diverse plannen waarmee wij overtuigd zijn dat we de continuïteit van zorg binnen de geboortezorg kunnen verbeteren.

We inspireerden elkaar niet alleen op deze middag. Het zorgde ook voor een prikkeling om weer kritisch te kijken naar ons eigen handelen. Met concrete voornemens ter verbetering van de samenwerking zijn we naar huis gegaan. Al met al een erg inspirerende dag!”

Wisseling van de wacht

Franka Cadée heeft het projectleiderschap overgedragen aan Marianne Prins, omdat de combinatie van haar werk voor de ICM, haar rol als chef verloskundige en projectleider Twinning niet te combineren was. Op de achtergrond blijft Franka zeker betrokken. Marianne Prins heeft ruime ervaring in de geboortezorg. Zij heeft vele jaren bij de verloskunde academie Amsterdam en Groningen gewerkt en heeft decennialang geparticipeerd in diverse commissies van de KNOV. “Om samen te werken met zo’n bevlogen groep verloskundigen aan het thema continuïteit van zorgverlener en het samen streven naar één beroepsgroep van verloskundigen is heel inspirerend”. Aldus Marianne. 

Meer weten over Twinning Buiten de lijnen? 

Bekijk de Twinning pagina met bijvoorbeeld informatie over het project en een smoelenboek van het projectteam en de deelnemende Twins.