Nieuwsbericht

12 augustus 2020

De voorbereidingen voor de zevende editie van ‘Stoptober, 28 dagen niet roken in oktober!’ zijn begonnen! De landelijke campagne trapt af op 3 september. Net als voorgaande jaren faciliteert het Trimbos-instituut ook in 2020 de inzet van Stoptober om de campagne tijdig en adequaat bij cliënten onder de aandacht te kunnen brengen. Hieronder lees je wat het Trimbos-instituut zoal te bieden heeft. Je kunt de Stoptober Toolkit 2020 gratis bestellen via de Trimbos-webwinkel. Wees er tijdig bij!
Een Stoptober-toolkit bevat:

  • 2 posters
  • 100 flyers
  • 100 visitekaartjes

Als je de Stoptober-toolkit nu bestelt, ontvang je deze eind augustus. Zo heb je het materiaal in huis voordat de campagne start. Vanaf 3 september start de inschrijving voor Stoptober en op 1 oktober stopt iedereen dan massaal met roken.

Nieuw materiaal

Stoptober stelt logo’s, posts, en kleine advertenties beschikbaar die je kunt gebruiken op jouw website, social media kanalen of in de wachtkamer. Er komt ook een kort promotiefilmpje (met ex-roker en expert) beschikbaar, inclusief ondertiteling. 

Lokale of regionale afstemming

Wil je aanhaken bij een breder lokaal of regionaal Stoptober-activiteitenplan, of wil je hier zelf het voortouw in nemen? Je kunt dit kenbaar maken via stoptober@trimbos.nl of stoptober@ggdghor.nl om afstemming te zoeken met jouw GGD-regio. Organiseer je regionale Stoptober-activiteiten voor cliënten die willen stoppen met roken? Laat dit weten via het formulier in de bijlage. Stoptober brengt jouw activiteit graag voor je onder de aandacht via de regionale kaart op Stoptober.nl!

Webinar Stoptober

Op 23 juni jl. organiseerde het Trimbos-instituut samen met Stoptober een drukbezocht webinar. 

Meer informatie op website Trimbos

Bovenstaande en meer vind je op www.trimbos.nl/stoptober. Hier lees je onder meer wat Stoptober precies inhoudt en hoe jezelf met Stoptober aan de slag kunt gaan. Ook vind je er handige tips om cliënten te motiveren om (28 dagen) te stoppen met roken en handvatten om Stoptober in te bedden in jouw contactmomenten. Heb je na het bezoeken van de website nog een vraag? Mail dan naar stoptober@trimbos.nl.