Nieuwsbericht

22 mei 2024

Dinsdagochtend 21 mei was de startbijeenkomst voor het KNOV-platform voor kleinschalig werkende verloskundigen. Deze eerste bijeenkomst stond in het teken van de introductie van de platforms en een open gesprek met elkaar over de kracht van ons werk en welke uitdagingen we met elkaar tegenkomen.

Dank voor de komst naar Utrecht, jullie betrokkenheid en waardevolle input. We zien het nu al: dit platform wordt een succes!

Voordelen van het platform

Via het nieuwe digitale platform (te gebruiken op je laptop en via de app) kun je onder andere

  • ideeën uitwisselen;
  • documenten delen;
  • een vraag stellen op het forum;
  • 1-op-1 chatten met een collega;
  • een groeps-chat aanmaken, bijvoorbeeld met collega's uit de regio.

Leden verbinden met elkaar en de KNOV

Het doel van de platforms is om leden beter met elkaar en de KNOV te verbinden. Naast dat we elkaar via het platform digitaal goed kunnen vinden, organiseren we ook fysieke bijeenkomsten. Daar bespreken we de ontwikkelingen in het veld en bij de KNOV. Zo kunnen we onze belangenbehartiging afstemmen en versterken.

Platformbijeenkomsten in mei

Naast het platform voor kleinschalig werkende verloskundigen, zijn inmiddels ook de platforms voor vertegenwoordigers van eerstelijns verloskundige organisaties (VEVO's) en klinisch verloskundigen live. Op maandag 27 mei (VEVO) en donderdag 30 mei (klinisch verloskundigen) organiseren we in Utrecht bijeenkomsten voor deze platforms.

Lancering drie nieuwe platforms

Binnenkort lanceren we nog drie platforms: voor waarnemend verloskundigen, verloskundigen in loondienst in de eerste lijn en verloskundigen die werkzaam zijn in andere organisaties en domeinen. Op donderdag 13 juni van 13.00 tot 15.00 uur (lunch vanaf 12.00u) is de startbijeenkomst voor deze platforms. Ben jij erbij? Meld je aan bij platformcoördinator Quinty Spits via qspits@knov.nl.

Bekijk alle platformbijeenkomsten in onze online agenda (log in om alle bijeenkomsten te zien) en meld je aan!