Nieuwsbericht

06 februari 2019

Vandaag start de nieuwe landelijke campagne ‘Het houdt niet op, totdat je iets doet’. Met deze nieuwe campagne wil Rijksoverheid mensen aansporen om een eerste stap te zetten bij vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling.

De campagne focust zich de komende maanden op kindermishandeling. Later dit jaar komen ook ouderenmishandeling en partnergeweld aan bod. De website www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl helpt mensen met advies hoe ze in actie kunnen komen.

Meer informatie over de campagne leest u op de website van het Rijksoverheid.

KNOV-Meldcode en Afwegingskader

De KNOV heeft sinds 2007 een eigen meldcode. De KNOV-Meldcode 'Kindermishandeling en huiselijk geweld' en het afwegingskader hebben als doel een bijdrage te leveren aan de kwaliteit en effectiviteit van de signalering en aanpak van kindermishandeling door verloskundigen. Bij vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling is het de taak van de verloskundige om de Meldcode, inclusief het afwegingskader, te doorlopen en zo nodig een melding te doen bij Veilig Thuis.

Kom naar de workshop

Wilt u zich verdiepen in het werken met de Meldcode Huiselijk geweld en Kindermishandeling en hoe u daarin het nieuwe Afwegingskader gebruikt? Bent u benieuwd wat er gebeurt met een melding bij Veilig Thuis? Geef u dan op voor de workshop ‘Afwegingskader en Meldcode Kindermishandeling en huiselijk geweld’ die de KNOV samen met Veilig Thuis in maart organiseert.

  1. Rijksoverheid