Nieuwsbericht

08 oktober 2020

De SOV (Samenwerkende Opleidingen Verloskunde) realiseren zich dat de stage tijdens de coronacrisis in sommige periodes geen normale stage kan zijn. Tegelijkertijd is tijdens de eerste coronagolf gebleken dat de samenwerking tussen SOV en stagebieders succesvol was en het continueren van waardevolle stages mogelijk bleek.

Om meer studievertraging voor VIO’s te voorkomen doet de SOV daarom nogmaals een oproep om op deze constructieve voet door te gaan. Vanuit het bureau van de KNOV ondersteunen wij deze oproep van harte. Niet alleen voor 4e jaars VIO’s maar ook voor de VIO’s uit andere studiejaren is dit van belang. De opleidingen proberen in individuele situaties mee te denken. Samen bedenken wij zo nodig maatwerk oplossingen per praktijk en per VIO omdat een one-size-fits-all oplossing niet realistisch is in coronatijd. Dit bevordert het tempo van studeren en daarmee de instroom van nieuwe verloskundigen in het werkveld.

In de Richtlijn stage Verloskundigen in Opleiding tijdens de coronacrisis staan tips hoe stagebegeleiders en VIO’s de stage vorm kunnen geven wanneer de normale stage door corona (tijdelijk) niet kan worden gecontinueerd.

Voor het verstrekken van persoonlijke beschermingsmiddelen kunnen praktijken het beste contact opnemen met hun vaste aanspreekpunt bij de Verloskundeacademie om hier afspraken over te maken.