Nieuwsbericht

03 november 2020

Professionals in de zorg hebben het zwaar. De tweede coronagolf is in volle gang en dat terwijl veel zorgprofessionals nog nauwelijks bijgekomen zijn van de eerste. En kreeg de zorg in de eerste golf applaus en steun, nu horen we verhalen over agressie en intimidatie.

Daarom startte Artsenfederatie KNMG op 2 november de campagne #ditismijnzorg. Op posters in digitale abri's verschijnen portretten van artsen, verpleegkundigen en andere Nederlanders, om aandacht te vragen voor de campagne. Met de actie roepen ze de Nederlandse bevolking op om de coronamaatregelen na te leven en te laten zien dat ze de zorg steunen.

Kom in actie!

Iedereen die de actie wil steunen, zorgprofessional of niet, kan zelf ook een poster maken. Deze kun je bijvoorbeeld in je praktijk hangen of delen via je social media-kanalen. Je kunt zo ook je cliënten wijzen op de campagne.

Wil je meedoen? Op de website ditismijnzorg.nl vind je informatie en een toolkit. Hiermee maak je je eigen poster of een social media post, met een eigen foto en een selectie vaste teksten, zoals: ‘Ik draag een mondkapje’, of ‘ik houd 1,5m afstand’. Jullie hulp wordt enorm gewaardeerd.

De organisatie van de campagne is zich bewust van het feit dat de hashtag #ditismijnzorg werd gekaapt door mensen die het virus en/of de maatregelen in twijfel trekken. Voor hen blijkt door deze actie hoezeer de campagne nodig is en hoe belangrijk het is om mee te doen en je actief uit te spreken.