Nieuwsbericht

13 augustus 2020

Deze week is Suzanne Thompson gestart als Senior Programma Manager, met als aandachtsgebied kwaliteit, onderzoek en ontwikkeling.

Daarnaast wordt ze het aanspreekpunt voor regio Zuid. Suzanne heeft een achtergrond als verloskundige, docent en onderzoeker en is recent gepromoveerd. Zij neemt het stokje over van Saskia Walgemoed (Senior Programma Manager a.i). De komende paar weken staan in de teken van kennismaking en overdracht, waaronder de coördinatie van de richtlijnontwikkeling.

Bij richtlijnontwikkeling gaat het enerzijds om lopende zaken zoals de multidisciplinaire update van 50 richtlijnmodules van de NVOG. Deze 50 modules zijn opgedeeld in 7 clusters, waar verschillende verloskundigen de KNOV in de werkgroepen vertegenwoordigen. Net als bij de herziening van de standaard Zwangerschap en kraamperiode van NHG. Anderzijds worden de KNOV-richtlijnen Anemie, Foetale groeivertraging, Spontane vaginale baring en de module Postnatale zorg na sectio dit najaar weer opgestart. De betrokken werkgroepleden zijn hier inmiddels over gemaild. Voor de richtlijn Foetale groeivertraging is het streven op pilot basis te experimenteren met procesinterventies, zodat de verschillende stappen (conform richtlijnontwikkeling 2.0) sneller doorlopen kunnen worden.