Nieuwsbericht

28 september 2022

 

 

Als zorgprofessional wil je op een juiste en eerlijke manier gewaardeerd en beloond worden voor je werkzaamheden, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. Maar hoe zit het eigenlijk met de waardering van functies? Wat betekent dit voor je salaris? En wat doe je als je het niet eens bent met de indeling?

Mitsen en maren

Functiewaardering (FWG) is geen onderwerp waar je je als zorgprofessional dagelijks mee bezighoudt. Het is bovendien vrij ingewikkelde materie. Veel werknemers lopen tijdens hun loopbaan tegen allerlei vragen aan over de systematiek van FWG. Ook zijn er geregeld misverstanden over het functiewaarderingproces. Genoeg stof dus voor een interactief webinar. Je kunt als lid van een bij FBZ aangesloten beroepsvereniging aan het webinar deelnemen. Een unieke kans om je bij te laten praten over alle ins en outs. Je krijgt praktische tips. Na het webinar weet je waar je op moet letten en wat te doen als je vastloopt.

Praktische info 

  • Het webinar is voor zorgprofessionals in dienstverband die via het lidmaatschap van hun beroepsvereniging aangesloten zijn bij FBZ.
  • Het webinar is gericht op leden die werkzaam zijn in de algemene ziekenhuizen of bij een ggz-instelling. Deze sectoren gebruiken FWG 3.0 als systeem.*
  • Zet de datum van 28 november (19.00-20.30 uur) vast in je agenda als je tot de doelgroep behoort. 

Het programma in het kort

Het programma wordt samengesteld op basis van de meest voorkomende kwesties. Maaike Langerak, onderhandelaar bij FBZ en FWG-deskundige praat de deelnemers bij over de systematiek van functiewaardering met FWG 3.0. Vervolgens gaan arbeidsjuristen Marlies Welschen en Annette Borgers in op praktijkvoorbeelden. Wat kan je doen als je het niet eens bent met de opgestelde functiebeschrijving of hoe je werkgever je functie heeft ingedeeld? Waar moet je op letten en wat doe je juist wel en niet? Wanneer trek je aan de bel?

Individuele juridische dienstverlening

Aarzel niet als je dringende vragen of prangende kwesties hebt rondom de indeling van je functie, om je met raad en daad te laten bijstaan. FBZ en de aangesloten beroepsverenigingen staan klaar voor leden met arbeidsrechtelijke vragen. Kijk op de website van je beroepsvereniging hoe de individuele juridische dienstverlening voor jou is geregeld en hoe je contact opneemt. Of zie het overzicht op www.fbz.nl/rechtshulp.