Nieuwsbericht

14 mei 2020

Het ministerie van VWS heeft de NZa opdracht gegeven om een advies uit te brengen over de toekomst van de bekostiging van de integrale geboortezorg.

Naar aanleiding van dit verzoek heeft de NZa een concept advies uitgebracht en o.a. aan de KNOV gevraagd hierop te reageren.In eerste instantie heeft de KNOV uitstel gevraagd. Dit is toegekend. Vandaag is onze reactie naar de NZa verstuurd (zie bijgevoegd document). Graag nemen wij u mee in de vervolgstappen die we samen willen nemen.

Ter ondersteuning van de samenwerking met de stakeholders en ter voorbereiding op het besluit van de minister, willen wij graag samen met jullie, een werkgroep opzetten om te borgen dat wij vanuit diverse belangen de juiste vervolgstappen nemen.

Wij willen drie werkgroepbijeenkomsten organiseren waarin wij met elkaar alle mogelijkheden bekijken en bespreken, om uiteindelijk tot een optimale strategie te komen ter voorbereiding op het besluit van de minister. Het gaat dan om inhoudelijke, organisatorische en financiële voorwaarden, die het werken als verloskundige beïnvloeden. Ten eerste, stilstaan bij wat belangrijke factoren en voorwaarden zijn om binnen integrale geboortezorg te werken.
Ten tweede of integrale geboortezorg daadwerkelijk de kwaliteit en (kosten)effectiviteit van geboortezorg verbetert? Ten derde deze resultaten meenemen in de beleidsvorming in het vervolgproces.

We zoeken 10 leden voor de werkgroep. Wilt u deelnemen? Stuur dan een mail naar Marieke Dijkstra, office manager (mdijkstra@knov.nl). Wij streven naar een zo representatief mogelijke afspiegeling van onze leden om alle belangen zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Uiteraard is de vacatieregeling hierop van toepassing.