Nieuwsbericht

11 maart 2019

Prikaccidenten komen regelmatig voor in verloskundigenpraktijken. Een praktisch probleem, u bent druk met een bevalling of er zitten cliënten in de wachtkamer. Alle zwangeren worden getest op dragerschap hepatitis B en HIV, maar niet op hepatitis C. Deze infectie vormt dus een risico voor de verloskundige als deze zich verwond heeft en in aanraking is geweest met bloed en/of weefselvocht van de zwangere.

Doe een beroep op PrikPunt

Mocht u in een dergelijke situatie terecht komen, kunt u een beroep doen op PrikPunt van VaccinatieZorg BV. Dit is een landelijk 24 uurs meld- en adviespunt voor prikaccidenten. Bij dit meld- en adviespunt kunt u ook terecht voor bijt-, snij-, krab-, spuug-, of spataccidenten.

PrikPunt KNOV-module

Om de dienstverlening van PrikPunt toegankelijker en financieel aantrekkelijker te maken biedt VaccinatieZorg met de PrikPunt KNOV-module 24 uur per dag opvang en begeleiding bij een prikaccident in de verloskundigenpraktijk. Tegen een sterk gereduceerd tarief kan de praktijk bij VaccinatieZorg een KNOV aansluiting regelen voor de eigen medewerkers.

Bereikbaarheid

De meldlijn is bereikbaar op telefoonnummer 0800-77 454 63 en wordt bemand door BIG geregistreerde verpleegkundigen die speciaal zijn opgeleid voor risico-inschatting en advies bij prikaccidenten. PrikPunt is ook direct te bellen via een speciale PrikPunt App*).

*) De PrikPunt App voor de mobiele telefoon geeft informatie over de dienstverlening van PrikPunt en via de App kan direct met PrikPunt gebeld worden. Zo heeft de verloskundige altijd en overal snel toegang tot de meldlijn.

Heeft u interesse in een KNOV-module voor PrikPunt? Neem dan contact op met Annette van Melick, contractmanager PrikPunt, via 06 55 122 035 of stuur een e-mail naar info@vaccinatiezorg.nl. Kijk voor meer informatie over PrikPunt en wat zij kunnen bieden ook op onze prikaccidenten pagina.