Nieuwsbericht

22 augustus 2022

Heb jij interesse in de training ‘Toetsgroepbegeleiders verloskundigen (TGB)’ of in de cursus ‘Herstel van episiotomie en baringskanaalletsels’? Meld je dan aan! Voor beide zijn nog plekken beschikbaar. 

Toetsgroepbegeleiders (TGB)  

In de driedaagse training Toetsgroepbegeleiders verloskundigen (TGB) leer je hoe je gezamenlijk met jouw collega's jouw eigen handelen kunt vergelijken met het handelen van jouw collega's en vervolgens hoe je deze kunt toetsen aan nieuwe standaarden en onderzoeken. Het doel van de training TGB is het verbeteren van de kwaliteit van zorg. Hiervoor kun je verschillende methodieken gebruiken zoals intercollegiale toetsing verloskundigen, casuïstiekbespreking en intervisie. 
 
Start: 14 oktober 09:30 - 17:00 
Accreditatie: 16 punten. 10 punten (cluster A), 6 punten (cluster C). Alleen toegekend bij 3 gevolgde cursusdagen. 
Meer informatie of aanmelden?: Training 2 toetsgroepbegeleiders (TGB) MIO - KNOV 

Cursus 'Herstel van episiotomie en baringskanaalletsels' 

De KNOV organiseert in samenwerking met de NVOG de cursus 'Herstel van episiotomie en baringskanaalletsels' voor klinisch verloskundigen en eerstelijns verloskundigen. Deze cursus biedt actuele en verdiepende kennis aan. Er is aandacht voor preventie, herstelmogelijkheden en de late gevolgen (prolaps, incontinentie, seks). Ook staat het vergoten van operatieve vaardigheden centraal die nodig zijn voor herstel van episiotomie en baringskanaalletsels.  

Start: 13 oktober 2022 09:30 - 17:00 
Accreditatie: De voorbereidende opdracht is voor 2 uur en de cursusdag voor 6 uur geaccrediteerd (categorie A). Voor enkel het inleveren van de opdracht worden geen punten toegekend. 
Meer informatie of aanmelden?: Cursus 'Herstel van episiotomie en baringskanaalletsels' - KNOV