Nieuwsbericht

22 februari 2018

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag 22 februari besloten vier grote tabaksfabrikanten niet te vervolgen. Hiermee gaat het OM niet mee in de aangifte tegen de industrie. Meer dertig verenigingen van medici, patiënten en ziekenhuizen, waaronder de KNOV, hebben zich de afgelopen tijd aangesloten bij de aangifte.

Advocate Bénédicte Ficq stapt nu naar het Gerechtshof in Den Haag om vervolging alsnog af te dwingen door middel van een zogeheten artikel 12-procedure. Een besluit kan maanden of misschien zelfs een jaar duren.

Aandacht van de pers

Na de beslissing van het OM vond direct een persconferentie plaats. De KNOV was als aangever aanwezig bij de persconferentie en heeft diverse (nationale) persrelaties gesproken over roken voor, tijdens en na de zwangerschap. De pers vindt het interessant om (later dit jaar) aandacht te besteden aan dit onderwerp.
De Wereld Draait Door besteedt op 22 februari aandacht aan de beslissing van het OM. Vanuit de KNOV zijn directeur Stella Salden en verloskundige Monique van Doorn aanwezig in de uitzending.