Nieuwsbericht

04 maart 2021

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen heeft Kieskompas met behulp van Zorgverzekeraars Nederland vorige week het Zorgkieskompas gelanceerd. Het Zorgkieskompas is een handige stemwijzer als je je betrokken voelt bij de zorg in Nederland.

Deze stemwijzer werkt op dezelfde manier als het gewone Kieskompas, maar legt de nadruk op de verschillende standpunten van politieke partijen over de zorg. Bijvoorbeeld over het zorgstelsel, preventie en werken in de zorg. Het Zorgkieskompas is te raadplegen via zorgkieskompas.nl.

Het Grote Zorgdebat

Op 8 maart tussen 19:30 en 21:00 uur gaan kandidaat-Kamerleden met elkaar in debat over hun ideeën voor de toekomst van de zorg. Er zijn vier thema’s waarover wordt gedebatteerd: de verschuiving van ziekte naar gezondheid, de vernieuwing van zorg en welzijn, het preventiebeleid en de arbeidsmarkt.

Dus hoor jij de standpunten liever van de kandidaat-Kamerleden zelf? Meld je dan aan voor Het Grote Zorgdebat 2021 en volg dit debat online en kosteloos op 8 maart van 19.30 tot 21.00 uur.