Nieuwsbericht

09 april 2021

Met trots kunnen we jullie melden dat KNOV gaat samenwerken met De Baak. De Baak zal vanaf september een leiderschapsprogramma voor verloskundigen aanbieden.

Een klankbordgroep van verloskundigen en het bureau van de KNOV heeft bij diverse aanbieders een uitvraag gedaan voor een leiderschapsprogramma. De Baak kwam daarbij als beste uit de selectie. De Baak is een trainingsinstituut voor persoonlijk leiderschap voor mensen met een hbo/wo werk- en denkniveau. Het programma Verloskundig Leiderschap biedt de deelnemers een uitdagend en afwisselend programma om aan hun persoonlijke en gezamenlijke ontwikkeling te werken. Op intensieve en persoonlijke wijze gaan de deelnemers aan drie niveaus van leiderschap werken

1. Persoonlijk leiderschap; jezelf leiden
2. Teamleiderschap; anderen leiden
3. Organisatieleiderschap; de context leiden

Zeer binnenkort ontvang je via de nieuwsbrief meer informatie over de inhoud, data, kosten en mogelijkheid om je in te schrijven. Houd de berichtgeving daarom goed in de gaten!

Het ontwikkelen en aanbieden van een MD programma voor verloskundigen is een lang gekoesterde wens van de KNOV en opgenomen in het jaarplan 2021. Met dit aanbod willen we bereiken dat verloskundigen, ongeacht de setting waarin ze werkzaam zijn, zich goed kunnen toerusten op de uitdagingen die de geboortezorg van nu qua leiderschapskwaliteiten van hen vraagt.