Nieuwsbericht

06 februari 2020

De afgelopen maanden heeft de KNOV samen met Leffectief een nieuwe vorm van leren getest. De training werd gevolgd via de app Knowingo+. Via vragen die herhaald worden, leerden de deelnemende verloskundigen kennis van het protocol postnatale zorg.

Knowingo+ is via een mobiel of tablet te spelen. De training neemt 5 minuten per dag in beslag en is verdeeld over een aantal leermomenten per dag. Tussen werkzaamheden door kan makkelijk geleerd worden. Uren achter een computer zitten om een e-learning te volgen of een dag(deel) naar een cursus te gaan is overbodig. Door het dagelijks leren, blijft de kennis beter en langer aanwezig. Maar liefst 98% van de respondenten van de enquête wil meer protocollen via de app spelen. Verder zou 87% van de respondenten van de enquête de app aanbevelen aan andere collega’s. Daarnaast gaven ze aan dat het makkelijk te combineren is met werk en werd de informatie van het protocol beter onthouden.

Leffectief en de KNOV willen alle deelnemers aan de pilot bedanken voor de deelname en feedback. Er wordt de komende tijd bekeken hoe deze pilot een vervolg krijgt.

Meer informatie

Website Leffectief