Nieuwsbericht

05 juli 2022

De animatie ‘Rookvrij zwanger worden’ is een nieuwe tool om wensouders voor te lichten waarom het belangrijk is om te stoppen met roken voordat zij proberen zwanger te worden. Het laat bovendien ook zien dat hiervoor hulp, in de vorm van telefonische coaches van Rookvrije Ouders (vergoed vanuit de basisverzekering), beschikbaar is.

Dat roken tijdens de zwangerschap schadelijk is weten veel mensen wel, maar er zijn ook risico’s als stellen roken vóór de zwangerschap of in de allereerste weken van de zwangerschap. Als stellen voor de zwangerschap roken, worden zij minder makkelijk zwanger en hebben zij meer kans op een miskraam of buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Ook hebben ze meer kans op een baby met een hazenlip, klompvoet, hartproblemen of overgewicht. Het is dan ook belangrijk om mensen met een kinderwens op tijd te informeren over de risico’s en hen te motiveren te stoppen met roken.

Kom je in contact met (aanstaande) ouders en ben je geïnteresseerd in scholing en materialen om (aanstaande) ouders te motiveren om te stoppen met roken. Ga dan naar rookvrijestart.nl