Nieuwsbericht

27 juni 2022

Afgelopen vrijdag 24 juni kon bij de Algemene Ledenvergadering niet onomstotelijk vastgesteld worden dat alle uitgebrachte stemmen geldig waren. De oorzaak zat in een menselijke fout die ervoor zorgde dat de identiteit van de stemmen niet kon worden geverifieerd. Daarom is na overleg met de aanwezige notaris door het bestuur gekozen om niet te besluiten over alle voorliggende onderwerpen. Een ingrijpend besluit voor alle betrokkenen. Wij betreuren het zeer dat dit zo is gelopen. Juist omdat er zo’n grote opkomst en daarmee betrokkenheid van leden was; wij willen iedereen hiervoor bedanken. En voor alle duidelijkheid: de stemuitslagen zijn bij niemand bekend en ook meteen verwijderd onder het toeziend oog van de notaris. 

Er was in overeenstemming met de statuten geen andere conclusie mogelijk dan een nieuwe ALV uitschrijven. Direct na vrijdagmiddag is het KNOV-bureau dan ook samen met het bestuur aan de slag gegaan om een nieuwe datum te zoeken. Dit is de ochtend van vrijdag 9 september geworden, met aansluitend een lunch. Dit is nog wel onder voorbehoud van een geschikte locatie en een partij die de ALV technisch gaat ondersteunen voor de livestream en voor de stemprocedure. Wij kiezen ervoor om deze datum al wel te communiceren, zodat iedereen dit moment ‘met potlood’ in de agenda kan opnemen. 

Tijdens de ALV worden de al besproken agendapunten alleen nog kort toegelicht. Er zal met name tijd en aandacht zijn voor de voordracht van en het stemmen op de Kandidaat-Bestuursleden en de presentatie van besluitvorming op het Kwaliteitsregister Basisechoscopie. 

Zodra er meer informatie bekend is laten wij dat uiteraard weten. Heb je in de tussentijd vragen? Mail naar ALV@knov.nl.