Nieuwsbericht

03 mei 2022

Moeders van Morgen is het Nederlandse kenniscentrum op het gebied van geneesmiddelen bij kinderwens, tijdens de zwangerschap en in de borstvoedingsperiode. Zorgverleners kunnen bij hen terecht met vragen over medicatiegebruik in de zwangerschap. Daarnaast doet het kenniscentrum onderzoek. Aan de hand van vijf tot zes online vragenlijsten, ingevuld in de zwangerschap tot één jaar na de geboorte, delen zwangeren hun ervaringen. De vragenlijsten gaan over algemene gezondheid, leefstijl, geneesmiddelgebruik en vaccinaties maar ook over het verloop van de zwangerschap, bevalling en de gezondheid van het kind. Iedere zwangere vrouw kan meedoen aan het onderzoek, zeker ook als ze (nu) geen medicatie gebruikt.  

Zwangeren uitnodigen om mee te doen aan Moeders van Morgen kan gemakkelijk via Vrumun en Orfeus. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op via info@moedersvanmorgen.nl of bekijk deze infographic. Voor praktijken die met Onatal werken is uitnodigen geregeld via Zwangerenportaal. Daarnaast is er informatiemateriaal, zoals een brochure over geneesmiddelgebruik, flyer en posters, dat gratis besteld kan worden via het Verloskundigenloket of via info@moedersvanmorgen.nl.

In de adviescommissie van Moeders van Morgen zit een verloskundige. Moeders van Morgen wil zoveel verloskundigen bereiken om te helpen met het includeren van zwangeren. Heb jij goede suggesties om dingen te onderzoeken die spelen in de regio, wil je meer weten of ben je benieuwd hoe je kunt helpen? Stuur dan een mailtje naar info@moedersvanmorgen.nl.