Nieuwsbericht

30 oktober 2023
Reminder: 16 november Webinar kwaliteitsverbetering in jouw regio

‘Dat kan beter!’ Of: ‘Dat moet de volgende keer anders.’ Soms kun je dit wel eens denken bij iets wat je tegenkomt in je werk. Het kan iets kleins zijn of iets groots. Wat doe je dan? Verbeteren volgens de vier stappen van de PDCA cyclus! Plan, Do, Check & Act.

Daarover gaat projectleider Annemiek Rheenen van de KNOV meer vertellen tijdens het webinar op donderdag 16 november. Ze neemt je mee in het project ‘Kwaliteit van Verloskundige Zorg in de Regio’. Als onderdeel daarvan zijn in verschillende regio’s pilots uitgevoerd om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Wat zijn hun bevindingen en hoe kan een PDCA-cyclus je als verloskundige ondersteunen? Inge Kerkvliet (Vivre), Caroline Kooij (EEVA) en Inge Ros (VeRVe) sluiten aan bij dit webinar om op inspirerende wijze hun ervaringen uit de praktijk te delen.

De accreditatiecommissie heeft het webinar geaccrediteerd voor 1,5 punten onder categorie A Bij- en nascholing’ van het Kwaliteitsregister Verloskundigen.

De volgende onderwerpen staan op het programma

  • Het project 'Kwaliteit van Verloskundige Zorg in de Regio'
  • Waarom kwaliteitsdenken?
  • En hoe doe je dat met een PDCA-cyclus?
  • Spiegelinformatiebijeenkomsten als aanleiding om een PDCA-cyclus te starten
  • In gesprek met de pilotregio’s Vivre en EEVA
  • Presentatie van de toolkit waarmee verloskundigen zelf aan de slag kunnen
  • Verbinden in de regio: via break-out rooms in gesprek over een door jou vooraf gekozen thema (dit kun je aangeven in het aanmeldformulier).

Kijk het webinar terug

Het webinar heeft inmiddels plaatsgevonden. Op deze pagina kun je (binnenkort) het webinar terugkijken en vind je de toolkit: Kwaliteit van verloskundige zorg in de regio - KNOV.

Dit project wordt mogelijk gemaakt door Kwaliteitsgelden van ZonMw.