Nieuwsbericht

01 november 2022

In steeds meer regio's speelt capaciteitsproblematiek in de ziekenhuizen. De problematiek lijkt nu groter dan ooit. Is in jouw regio ook sprake van capaciteitsproblematiek en leidt dit tot structurele tekortkomingen? Meld dit dan bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). 

Niet alleen een incident of calamiteit, maar ook structurele tekortkomingen in de geboortezorg kan gemeld worden. Denk hierbij aan structurele volmeldingen (van meerdere ziekenhuizen in de regio) waarbij de veiligheid van zorg in het gedrang komt. Melden van structurele tekortkomingen als gevolg van capaciteitsproblematiek valt onder het doen van een ‘Andere melding’. Andere meldingen zijn meldingen die niet verplicht zijn, maar wel gaan over zaken waar de inspectie toezicht op houdt en waar de inspectie graag van op de hoogte is. Het melden helpt om inzichtelijk te krijgen hoe groot het probleem is. 

Hoe kan ik melden 

Melden bij de IGJ kan digitaal via het meldformulier ‘Andere melding’.  

Bekijk ook de overzichtspagina capaciteitsproblematiek en zie wat jij kunt doen bij capaciteitsproblematiek in jouw regio.