Nieuwsbericht

08 juni 2022

Om je cliënten te helpen en te ondersteunen bij een gezonde(re) leefstijl, zijn veel hulpmiddelen beschikbaar. Vanuit het project Vroegsignalering Leefstijl en Zwangerschap, dat zich richt op roken, alcohol en voeding voor cliënten, hebben we een overzicht gemaakt van bestaande, nieuwe en vernieuwde hulpmiddelen.

Dit overzicht hebben we vormgegeven in 3 toolboxen

Te weten de toolbox alcohol, de toolbox roken en de toolbox voeding. In alle drie de toolboxen vind je de hulpmiddelen terug voor jezelf zoals e-learnings, trainingen, factsheets en websites. En ook hulpmiddelen die je kunt inzetten voor je cliënten. Denk aan folders en brochures, telefonische coaching, de website deverloskundige.nl, de website en nieuwsbrief van Mijn nuchtere baby, filmpjes en een app.

De hulpmiddelen in de toolboxen zijn tot stand gekomen met een aantal collega verloskundigen. Zij hebben ons tijdens de zogenaamde pilot in het project voorzien van hun inzichten, ervaringen en wensen. Daardoor zijn deze hulpmiddelen afgestemd op jou als verloskundige én op je cliënten.

Meer informatie over het project

Op de webpagina van het project vind je alle informatie over het project terug.