Nieuwsbericht

28 september 2020

Vandaag start de Landelijke Borstvoedingsweek met de focus op het ondersteunen van (aanstaande) ouders bij het geven van borstvoeding. Het Voedingscentrum heeft hiertoe vier films ontwikkeld. De video’s gaan in op: de voorbereiding op borstvoeding, het starten met borstvoeding, borstvoeding & kolven en combineren van borstvoeding en werk. Zorgprofessionals kunnen de video’s gebruiken bij het adviseren en ondersteunen van (aanstaande) ouders bij het geven van borstvoeding.

​Behoefte aan meer ondersteuning omtrent borstvoeding

Goede ondersteuning bij borstvoeding is essentieel voor het succesvol geven van borstvoeding. Uit het gepubliceerde Kantar onderzoek naar borstvoeding blijkt dat (aanstaande) ouders behoefte hebben aan meer informatie en ondersteuning bij borstvoeding, ook al in de zwangerschap. Daarnaast hebben (aanstaande) ouders behoefte aan betere ondersteuning en verwijzing naar hulp, zoals een lactatiekundige.

Op de website van het Voedingscentrum staat informatie over het geven van borstvoeding, zoals instructies en stappenplannen, kolven, moedermelk opwarmen en bewaren.