Nieuwsbericht

06 april 2020

Mag ik wel kraambezoek ontvangen? Is mijn partner aanwezig bij de bevalling? Hoe voorkom ik besmetting van mijn baby?

Het is slechts een greep uit de vragen die verloskundigen dagelijks krijgen. De KNOV opent daarom maandag 6 april tussen 12.00 - 13.00 uur een digitaal spreekuur voor zwangeren, pas bevallen vrouwen en hun partners. Tijdens dit webinar kunnen zij live hun vragen stellen.

Veel zwangeren hadden hun zwangerschap toch iets anders voorgesteld. De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus haalden hen direct van hun roze wolk. Had je als zwangere de wens om je moeder of een goede vriendin bij de geboorte van je kindje in je nabijheid te hebben, dan moet je die wens laten varen. Overheidsmaatregelen als social distancing en beperking van samenkomst zijn zeer noodzakelijk om verspreiding van corona tegen te gaan, maar veranderen de zwangerschap, beval- en kraamperiode.

”Zwangeren, pas bevallen vrouwen en hun partners zitten met enorm veel vragen. Vragen die onze verloskundigen graag beantwoorden. Verloskundigen doen er alles aan om rust te brengen in deze uitzonderlijke tijden,” aldus Charlotte de Schepper, directeur KNOV.

Verloskundig spreekuur

Het verloskundig spreekuur is vandaag, maandag 6 april, live te volgen op de site www.deverloskundige.nl of direct via https://vimeo.com/404526395. Geïnteresseerden kunnen vanaf dat moment hun vragen stellen via een chatfunctie aan verloskundigen Anna Noordervliet en Nelleke Gosker. Gosker: “Het voorziet in een grote behoefte en waar we duidelijkheid kunnen geven, doen we dat graag. Naast het digitale spreekuur willen we zwangeren en pas bevallen vrouwen op het hart drukken om bij kleine en grote vragen altijd gewoon contact op te nemen met hun eigen verloskundige. We zijn er voor de zwangere en haar partner, zeker in deze tijd. We willen echt dat zwangeren weten dat ze altijd contact mogen zoeken.”