Nieuwsbericht

03 februari 2021

Na het Jaar van de verpleeg- en verloskundige in 2020, wil de organisatie Women in Global Health (WGH) het werk van verpleegkundigen en verloskundigen, zeker in de coronapandemie, blijven erkennen. Hoewel 70% van de mensen die in de gezondheidszorg werken vrouw is, vervult slechts 25% een leidinggevende functie. Naast erkenning is er dus actie nodig om hier verandering in te brengen.

Verhalen van leiders in verloskunde

WGH lanceert daarom op 10 februari officieel de lijst met 100 toonaangevende verpleeg- en verloskundigen en de website www.YONM.org, met daarop de verhalen van deze vrouwen. Tijdens dit online evenement worden enkele van deze verhalen verteld. De sprekers vertegenwoordigen allemaal een andere WHO-regio en vertellen over hun beproevingen als leider in de verpleging of verloskunde in eigen land en in de context van COVID-19. Ze laten daarbij hun gedachten gaan over de oplossingen om gendergelijkheid in de gezondheidszorg te bereiken.

Eerder plaatsten we al een bericht over de lijst met 100 toonaangevende vrouwelijke leiders in de verpleeg- en verloskunde. In de categorie verloskunde zijn Ank de Jonge en Franka Cadée voor Nederland gekozen.