Nieuwsbericht

14 december 2021

Eerder informeerden we je over het besluit dat de KNOV en de BEN hebben gekozen om één toekomstbestendig kwaliteitsregister in te richten in 2022. Ook informeerden we je over wat dit praktisch betekent voor jou als je ingeschreven staat. Er zijn veel vragen binnengekomen over de praktische kant van dit besluit, daarom zetten we de belangrijke praktische zaken die de verandering met zich mee brengt nog eens op een rij.

Heb jij gecontroleerd wat de zorgverzekeraars van je verwachten?
Als je dat nog niet hebt gedaan, check dan wat de zorgverzekraars waar jij bij bent gecontracteerd van je verwachten. Zorgverzekeraars VGZ, Menzis, CZ en Zilveren Kruis vragen een inschrijving in het kwaliteitsregister basisechoscopie, zoals de BEN dat gaat beheren.

Zelf in- en uitschrijven
Verwacht jouw verzekeraar dat je voor 2022 overstapt op het nieuwe register? Dan moet je, jezelf inschrijven bij de BEN. Je kunt je hier uitschrijven bij de KNOV. Het teveel betaalde geld krijg je terug.

De BEN moet de kosten nog berekenen
Het lidmaatschap bij de BEN (inclusief het register) is 200 euro per jaar. De BEN gaat het lidmaatschap van de vereniging en het register splitsen. De kosten worden nog berekend. Meer informatie hierover vind je bij de BEN of stuur een mail naar kwaliteit@echoscopisten.nl.

Beoordeelde logboeken gaan niet automatisch mee naar het nieuwe register
Als je in het bezit ben van een logboek basisechoscopie dat als voldoende is beoordeeld door de KNOV en niet ouder is dan 2 jaar, krijg je geen logboekcontrole. Bewaar je goedgekeurde logboek en beoordeling dus. De BEN zal in de loop van 2022 een logboek bij je opvragen.

Gevolgde scholingen gaan niet mee naar het nieuwe register
De gevolgde scholingen (punten) gaan niet mee naar het nieuwe register. Je start een nieuwe registratieperiode in het kwaliteitsregister basisechoscopie, zoals beheerd door de BEN. Zolang er geen nieuwe eisen zijn, gelden de huidige eisen.

Je start in het nieuwe register met een nieuwe registratieperiode
De gevolgde scholingen (punten) gaan niet mee naar het nieuwe register. Je start een nieuwe registratieperiode in het kwaliteitsregister basisechoscopoie, zoals beheerd door de BEN. Zolang er geen nieuwe eisen zijn, gelden de huidige eisen

Meer informatie
In dit nieuwsbericht lees je meer over dit besluit. In deze Q&A vind je de veelgestelde vragen. Heb je nog vragen, dan kun je die richten aan het meldpunt, dat we hiervoor hebben ingericht. Vragen over je inschrijving in het nieuwe kwaliteitsregister basisechoscopie kun je stellen aan de BEN via kwaliteit@echoscopisten.nl.