Nieuwsbericht

17 juli 2020

De indicatorenset integrale geboortezorg 2019 is gepubliceerd in de openbare database op zorginzicht.

Het bestand is te downloaden via https://www.zorginzicht.nl/openbare-data/open-data-integrale-geboortezorg.

De uitkomsten van zes subindicatoren van indicator 4 zijn nog niet gepubliceerd. Door aanleverproblemen vanuit de software informatiesystemen zijn niet alle gegevens op tijd aangeleverd om een juiste berekening uit te kunnen voeren. Medio juli wordt door Perined een herberekening gedaan over de vrijwel complete dataset. De herberekende cijfers zullen zoals gebruikelijk zichtbaar worden gemaakt op Perined Insight, maar niet meer worden aangeleverd bij Zorginstituut Nederland voor het publiceren in de openbare database vanwege te veel bureaucratische lasten. Meer uitleg over het proces is te lezen in de gepubliceerde disclaimer.

De gepubliceerde cijfers op zorginzicht zijn op dit moment nog niet gecorrigeerd voor populatiekenmerken door een technische probleem bij het portaal (OMNQ portaal van DHD (NVZ)) dat gebruikt wordt voor de aanlevering van de indicatoren. De voor de populatiekenmerken gecorrigeerde indicatoren zijn wel te raadplegen in Perined Insight.

De werkgroep indicatoren werkt hard om de aanlevering van indicatoren te verbeteren en de aanleverroute te wijzigen zodat het beter past bij integrale geboortezorg.