Nieuwsbericht

15 maart 2018

Om erachter te komen hoe vrouwen het hele traject van zwangerschap ervaren, voeren de AVROTROS-programma's Hoe Bevalt Nederland en EenVandaag een groot landelijk onderzoek uit naar zwanger worden, zwanger zijn en bevallen. In het onderzoek komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals de nieuwe technieken om zwanger te worden, vaderschapsverlof en pijnbestrijding.

De uitslagen worden de komende maanden bekendgemaakt bij EenVandaag op tv, radio en online. Ria Bremer en Gijs Rademaker presenteren de resultaten in september bij Hoe Bevalt Nederland.

Het grote zwangerschapsonderzoek

De komende weken worden duizenden vrouwen in Nederland ondervraagd om erachter te komen hoe vrouwen het hele traject van zwangerschap ervaren. Hoe passen zij hun levensstijl aan om zwanger te worden en wat vinden zij leuk en minder leuk aan de zwangerschap? Na het grote zwangerschapsonderzoek wordt er een onderzoek gestart onder de verloskundigen en gynaecologen in Nederland.

Wijs uw cliënten op het onderzoek

Zwangeren verdienen de beste zorg die geboortezorgprofessionals hen kunnen bieden, daarom is dit onderzoek van grote waarde voor de geboortezorg. Daarom willen wij u vragen het onderzoek te delen binnen uw netwerk en uw cliënten op dit onderzoek te wijzen. Om u daarbij te helpen hebben wij het onderstaande Facebookbericht gemaakt. U kunt het bericht kopiëren en delen met uw netwerk. Alvast hartelijk dank.

Facebookbericht:
Probeer je zwanger te worden, ben je zwanger of heb je in 2016, 2017 of 2018 een baby gekregen? Doe dan mee met het grote landelijke onderzoek van de AVROTROS-programma's Hoe Bevalt Nederland en EenVandaag. De resultaten worden anoniem verwerkt en je maakt bovendien kans op leuke prijzen!

De komende weken worden duizenden vrouwen in Nederland ondervraagd om erachter te komen hoe vrouwen zelf het hele traject ervaren. Pas jij je levensstijl aan om zwanger te worden? Wat vind je leuk en minder leuk aan je zwangerschap? Wil je pijnbestrijding bij de bevalling? En hoe kijk je aan tegen alle nieuwe technieken om zwanger te worden? We horen heel graag jouw ervaring, hartelijk dank voor het meedoen!