Nieuwsbericht

19 februari 2021

De coronacrisis heeft ons zorgsysteem op scherp gezet. Wat kunnen we hier van leren? En welke plannen hebben onze politieke partijen voor de komende jaren? 
Op maandagavond 8 maart 2021 debatteren kandidaat-Kamerleden van elf politieke partijen hierover tijdens de vierde editie van Het Grote Zorgdebat, in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021.

Debat thema’s

Er zijn vier thema’s waarover wordt gedebatteerd. Op het programma staan de digitalisering van de zorg, de regiefunctie vanuit politiek Den Haag, het preventiebeleid en de arbeidsmarkt. Vragen die daarbij centraal staan zijn: hoe zorgen we voor meer tijd voor de patiënt en cliënt, wat is er nodig om meer samenhang te krijgen in zorg en welzijn, hoe kunnen we veranderen van een ziektestelsel naar een gezondheidsstelsel en hoe zorgen we voor meer werkplezier van zorgmedewerkers?

Waar en wanneer?

Het Grote Zorgdebat is online te volgen voor iedereen die zich betrokken voelt bij de gezondheidszorg in Nederland. Vanwege de coronacrisis is deze editie van het Grote Zorgdebat online te volgen op 8 maart 2021 van 19.30 tot 21.00 uur. Je kunt je kosteloos aanmelden voor dit verkiezingsdebat.