Nieuwsbericht

26 april 2022

Na onderzoek van DSW is gebleken dat een groot aantal verloskundigen nog niet, of onvolledig is opgenomen in een Kwaliteitsregister Basisechoscopie of dit nog niet goed heeft geregistreerd in Vektis. DSW heeft in 2022 contractueel vastgelegd dat verloskundigen zich kunnen aanmelden bij het Kwaliteitsregister van de KNOV, ofwel die van de BEN. Niet alle zorgverzekeraars zijn in 2022 akkoord met het KNOV-register. Zorgverzekeraars VGZ, Menzis, CZ en Zilveren Kruis vragen een inschrijving in het kwaliteitsregister basisechoscopie, zoals de BEN dat gaat beheren. Controleer wat de zorgverzekeraar waar jij bij bent gecontracteerd van je verwacht.

Heb jij je nog niet (of niet volledig) ingeschreven in het Kwaliteitsregister Basisechoscopie zoals de BEN beheert, maar wil je dat je echo declaraties ook in de toekomst worden vergoed? Schrijf je dan zo snel mogelijk in! Ben je bij de BEN ingeschreven, controleer of de erkenning is gekoppeld aan je AGB code bij Vektis. Ontbreekt de erkenning stuur dan je bewijs van inschrijving naar de servicedesk van Vektis, info@agbcode.nl  

Aandachtspunten

Schrijf je op persoonlijke titel in het Kwaliteitsregister Basisechoscopie. Declareer ook alleen de echo’s die je zelf gemaakt hebt. Vergoedingen zijn op persoonlijk niveau gekoppeld aan je inschrijving in het kwaliteitsregister. Er kan niet door meerdere personen op één persoon of praktijk gedeclareerd worden.

Meer informatie

  • Wil je meer weten over de afspraken die de KNOV en de BEN gemaakt hebben en de stand van zaken daarover, dan verwijzen we je graag naar het nieuwsbericht van 8 februari.
  • Wil jij je uitschrijven uit het register van de KNOV, dan kun je hiervoor dit formulier gebruiken.
  • Heb je vragen over het Kwaliteitsregister Basisechoscopie? Kijk op de website.