Nieuwsbericht

16 februari 2018

Het symposium Grenzeloze Verloskunde wordt op 8 maart 2018 op de Verloskunde Academie in Rotterdam gehouden ter ere van Internationale Vrouwendag.

De dag is gevuld met inspirerende nationale en internationale sprekers. Inmiddels zijn er al meer dan 150 inschrijvingen.

Internationale Vrouwendag

Internationale vrouwendag staat in het teken van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen wereldwijd. Het thema van dit jaar is gendergelijkheid. In de Sustainable Development Goals staat beschreven dat vrouwen en mannen gelijke rechten moeten hebben op het gebied van onderwijs, gezondheid en werk. In 2030 moeten vrouwen evenveel kansen krijgen als mannen om mee te beslissen binnen de politiek, de economie en het openbare leven.

Leiderschap

Tijdens Grenzeloze Verloskunde staat het thema 'leiderschap' centraal. Verloskundigen hebben een unieke positie waarin zij geboorterechten van vrouwen bevorderen en beschermen. Dit is een uitdaging in een tijd waarin de maatschappij zwangerschap en geboorte steeds meer ziet als gemedicaliseerde gebeurtenissen, in plaats van fysiologische processen. Om dit probleem onder de aandacht te brengen en de unieke positie van de verloskundige sterk te profileren is er een dringende behoefte aan verloskundigen die de leiding nemen op het gebied van belangenbehartiging en mediarepresentatie.

Het programma

Gedurende het symposium leggen de nationale en internationale sprekers uit op welke manieren verloskundigen de leiding kunnen nemen en hoe zij hun collega's kunnen stimuleren hetzelfde te doen. Franka Cadée, voorzitter van de International Confederation of Midwives, gaat in op internationale trends en vertelt waarom we verloskundige leiders nodig hebben. Daarnaast komen nog vele andere inspirerende onderwerpen aan bod, zoals leiderschapskwaliteiten en de kracht van storytelling als instrument voor positieve verandering.

Bekijk het volledige programma en meld u aan. Deelname is kosteloos en het symposium is KNOV geaccrediteerd voor 2,5 punten.

Facebook actie

Om Internationale Vrouwendag onder de aandacht te brengen vraagt de KNOV om uw hulp. Download de speciale 'PressforProgress Selfie Cards' en maak hiermee vanaf 8 maart een selfie die u op uw Facebookpagina of Twitter plaatst met de hashtag #PressforProgress. Deze kaarten zijn ook beschikbaar tijdens het symposium, waar u ter plekke een selfie kunt maken.