Nieuwsbericht

15 maart 2022

Stoppen met roken is voor (toekomstige) ouders makkelijker als zij daar hulp bij krijgen. Je meldt wensouders, zwangere vrouwen, partners en ouders eenvoudig online aan voor de telefonische coaching Rookvrije Ouders.

In minstens 6 telefoongesprekken krijgen zij hulp van een coach. Rookvrije ouders is effectief bewezen om ouders te laten stoppen met roken. Na aanmelding (tijdens het consult) neemt de coach zelf contact op met de cliënt voor een vrijblijvende kennismaking. De coaching wordt meestal vergoed vanuit de basisverzekering.

“Het was erg fijn toen ik het lastig vond om niet te roken, dat mijn coach van Rookvrije Ouders meteen klaar stond voor mij.” Alicia, gestopt met roken door Rookvrije Ouders

Vergoeding door zorgverzekeraars

Sinds januari 2020 wordt de stoppen-met-roken zorg door zorgverzekeraars vanuit de basisverzekering vergoed met vrijstelling van het eigen risico. Er zijn wel voorwaarden voor de vergoeding (zie de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar). Cliënten worden (indien mogelijk) gekoppeld aan een coach die een overeenkomst heeft met de zorgverzekeraar waar zij bij zijn aangesloten. In de meeste gevallen is de coaching hierdoor gratis. Tijdens het eerste vrijblijvende telefoongesprek bespreekt de coach de eventuele kosten van Rookvrije Ouders met de (toekomstige) ouders.

Ga ook zelf aan de slag

Wil jij leren hoe je als verloskundige effectief kunt verwijzen naar Rookvrije Ouders? En wil je weten wie de coaches zijn van Rookvrije Ouders en hoe hun begeleiding eruit ziet? Je leert en ziet het in de nieuwe e-learning Rookvrije Ouders. De e-learning (+/- 1 uur incl. toets) is voor jou als verloskundige geaccrediteerd.

Tot 1 juni 2022 bestel je de e-learning gratis

Via de Trimbos webwinkel. Voer in de winkelwagen deze waardeboncode in: Rookvrijeouders2022.
Meer weten? Kijk op www.rookvrijestart.nl of mail naar rookvrijestart@trimbos.nl