Nieuwsbericht

13 juli 2018

De gemeenten in Zuidoost-Groningen en een deel van Drenthe willen er alles aan doen de complete ziekenhuiszorg in de regio te behouden, inclusief kindergeneeskunde en verloskunde.

Een op te richten Taskforce Zorg Zuidoost-Groningen, bestaande uit diverse organisaties, instellingen en zorgprofessionals waaronder verloskundigen, gaat een alternatief scenario uitwerken en toetsen. Voor 1 januari 2019 presenteert de Taskforce het complete en doorgerekende scenario. Tot die tijd wil men dat Treant de besluitvorming omtrent haar regiovisie en de verloskundige zorg uitstelt.

De verloskundigen in de regio hebben aangedrongen tot actie en dit is door de KNOV bij de gemeenten onder de aandacht gebracht. De KNOV maakt zich ernstige zorgen over het voorgenomen besluit van de Raad van Bestuur van Treant om het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen en het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal te sluiten. De KNOV ondersteunt haar leden in de regio Hoogeveen.

In de media

Verschillende media hebben de afgelopen weken aandacht besteed aan de situatie Treant. Nieuwsberichten over Treant zijn terug te vinden onder het kopje 'lees ook'.