Nieuwsbericht

28 maart 2022

16 mei start weer een nieuwe cursus Leiderschap in de Geboortezorg (voorheen ‘Verloskundig Leiderschap’), opgezet door De Baak in samenwerking met de KNOV. In deze cursus leren verloskundigen hun rol als leider en bestuurder in te vullen en impact te hebben op de toekomst van de geboortezorg.

Opbouw

In deze cursus begin je bij jezelf: wie ben ik, hoe functioneer ik, wat zijn mijn krachten en wat zijn mijn valkuilen? Vervolgens ga je in op de vraag wat leiderschap is en inhoudt. Je duikt de theorie in en gaat met elkaar in gesprek. De doelen van de cursisten verschillen. De een wil leren over strategisch leiderschap. De ander wil haar visie op een toekomstige carrière helder krijgen. Weer andere verloskundigen volgen het programma omdat ze een betere leider in hun praktijk willen zijn. Of omdat ze hun rol in de regio willen pakken. En weer een ander wil meer de coachende kant op.

Het programma belicht de verschillende perspectieven van leiderschap. Het gaat over leiderschapsstijlen en persoonlijk leiderschap, over bestuurlijk leiderschap – hoe zorg je dat mensen jou volgen – en over richting geven. Het gaat altijd over de geboortezorg en je betrekt het op je eigen context. Dat maakt dit programma relevant voor veel verschillende verloskundigen. 

Meer weten?

In het tijdschrift De Verloskundige van deze maand staat een interview met deelneemster Renate de Bie, die toen op de helft van het programma was. ‘Ik heb nu de handvatten om het gesprek met het management aan te gaan. En de kennis om sommige keuzes beter te begrijpen.’

Of ga naar de website van De Baak.