Nieuwsbericht

14 december 2020

Op dinsdag 15 december verschijnt het ledentijdschrift De Verloskundige. Het thema van dit nummer is Diversiteit.

In het hoofdartikel komen onder andere Jennie Joseph, Bahareh Goodarzi, Jaleesa Milan, Rodante van der Waal en Bouchra Skakni aan het woord over racisme in de geboortezorg. Daarnaast aandacht voor grote variaties in geboorte-interventies (het promotie-onderzoek van Anna Seijmonsbergen), het Dr. Terburghfonds dat stopt en schatbewaarder de Catharina Schrader Stichting. Maar ook de nieuwe MDR Postnatale zorg in de algemene kindergeneeskunde en zwangerschapsdicriminatie komen aan bod.

Tijdschrift ontvangen?

Leden ontvangen het tijdschrift automatisch. Niet-abonnees ontvangen dit nummer voor de laatste keer gratis. Abonneren kan eenvoudig door een mail te sturen naar abonnementen@knov.nl. Voor €99 wordt het tijdschrift dan 4 x per jaar toegestuurd. Het tijdschrift is vooralsnog niet digitaal te lezen. Via knov.nl/tijdschrift zijn de artikelen voor abonnees ook te lezen.

Oproep rubriek Zij aan Zij

Voor de rubriek Zij aan Zij zoeken wij nog een eerste- en tweedelijnsverloskundige die geïnterviewd willen worden over hun bijzondere samenwerking. In deze rubriek vertellen twee verloskundigen vertellen afzonderlijk van elkaar wat ze bewonderen aan de ander. Ken of ben jij diegene die we zoeken? Meld je dan aan via redactie@knov.nl.

Suggesties?

Na het lezen van dit nummer suggesties of ideeën? Dan horen we deze graag via redactie@knov.nl.