Nieuwsbericht

04 augustus 2020

Op vrijdag 31 juli jl. heeft Perined aan alle eerstelijnsverloskundigen onderstaand bericht gestuurd per email.

De eerstelijns verloskundige softwareleveranciers zijn op dit moment druk bezig met het implementeren van de nieuwe aanlevermethode (kernset 2.2/2.3 via HL7v3-berichten). Nog niet alle software leveranciers hebben de nieuwe aanlevermethode geïmplementeerd en/of zijn hiervoor gekwalificeerd bij Nictiz. De kwalificatie die software leveranciers moeten doorlopen bij Nictiz alvorens zij de kernset kunnen aanleveren bij Perined is nodig om de kans op foutmeldingen te verkleinen. Daarom is de aanlevering aan Perined over 2020 volgens de nieuwe methode voor veel verloskundigenpraktijken nog niet mogelijk. Er wordt hard aan gewerkt om dit voor iedereen mogelijk te maken.

Wij adviseren daarom (na overleg met de KNOV en de softwareleveranciers) dat de verloskundigenpraktijken die nog niet op de nieuwe manier kunnen aanleveren, via de oude ‘LVR1’-methode aan Perined aan te leveren. Dit gaat specifiek om de 2020-zorggevallen (met een geboorte- of à terme datum in 2020). Het is absoluut niet nodig om de berichten die nog op de oude ‘LVR1’-methode aangeleverd worden op een later moment via de nieuwe aanlevermethode opnieuw aan te leveren.

Zodra je als eerstelijnsverloskundigenpraktijk bericht hebt ontvangen van jouw softwareleverancier dat de nieuwe aanlevermethode is geïmplementeerd, kan je overstappen op deze nieuwe aanlevermethode. Het is geen probleem om van de oude op de nieuwe aanlevermethode over te stappen gedurende het jaar 2020.

Mochten hier vragen over zijn, neem dan contact op met info@perined.nl.