Nieuwsbericht

09 juni 2023
Collega's in het zonnetje gezet tijdens ledenmiddag 30 juni

Ben jij een verloskundige die niet zoveel met onderzoek heeft en vooral inhoudelijk het verloskundig vak wil beoefenen? Kom dan 30 juni naar de ledenmiddag en hoor welke toegepaste wetenschap uitgevoerd wordt, juist om de dagelijkse praktijk te ondersteunen! Volg jij de verloskundige wetenschap juist op de voet en wil je weten hoe je invloed op lopende onderzoeken kunt hebben? Of hoe je zelf je verder kunt ontwikkelen in de wetenschap? Kom dan zeker ook naar de ledenmiddag, we hebben een gevarieerd middagprogramma dat interessant is voor elk type verloskundige!

Prijzen voor collega's uit het vak

Op de middag van de ALV van 30 juni organiseert de KNOV samen met professor Ank de Jonge een bijzondere middag. Tijdens deze middag wordt namelijk een aantal collega's in het zonnetje gezet! Niet alleen wordt bekend gemaakt wie de KNOV-subsidie zal ontvangen voor een fellowship en voor een PhD, maar er worden ook twee prijzen uitgereikt aan twee collega's uit het vak. Het gaat hierbij om de de Bertie Huidekoperprijs en om de Kloosterman penning, beiden uitgereikt namens Stichting Frederik Ruysch. 

De Bertie Huidekoperprijs wordt uitgereikt aan verloskundigen die zich onderscheiden op wetenschappelijk gebied. Bertie Huidekoper was de eerste verloskundige met een universitaire aanstelling die wetenschappelijk onderzoek deed. Samen met professor Kloosterman ontwikkelde zij de beroemde Amsterdamse groeicurven. De Kloosterman penning krijgt een verloskundige voor al het werk dat hij/zij heeft gedaan voor het verbeteren van het vak. De prijzen worden uitgereikt door Joris van de Post en professor Ank de Jonge. Ank geeft daarnaast een presentatie vanuit de wetenschapscommissie en programmamanager Anne-Marie Sluijs geeft een inkijkje in de Kennisagenda.

Ben jij erbij?

Het zou natuurlijk erg leuk zijn als velen van jullie aanwezig zijn bij deze mooie ledenmiddag. De middag is bij te wonen in Sint-Michielsgestel, in De Ruwenberg en wordt ook online uitgezonden. Wil jij je inschrijven? Dat kan via de ALV-pagina, geef hierop even aan als je alleen bij de ledenmiddag bent in verband met de catering.