Nieuwsbericht

06 mei 2021

De COCOON studie onderzoekt wereldwijd de zorgen en uitdagingen van zwangere of pas bevallen vrouwen en hun partners tijdens de coronapandemie. Met dit onderzoek kan de zorg aan en de begeleiding van gezinnen over de hele wereld worden verbeterd. In Nederland voert het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) dit onderzoek uit.

Zwangere en recent bevallen vrouwen worden gevraagd een enquête in te vullen. In de enquête wordt gevraagd naar ervaringen over de bezoeken aan de verloskundige of gynaecoloog, over de bevalling en de kraamzorg. Ook wordt gevraagd naar de psychosociale impact van de coronapandemie.

Ook als de zwangerschap niet goed is geëindigd, is het belangrijk dat vrouwen of hun partner de enquête invullen. Zo kan bij een eventueel toekomstige pandemie de beste zorg en begeleiding aan zwangeren, recent bevallen vrouwen, hun partners en stellen die een zwangerschapsverlies doormaken wprden gegeven.

Verloskundigen wordt gevraagd de enquête onder de aandacht van hun cliënten te brengen. Invullen kan tot 1 juni 2021. In het najaar worden de onderzoeksresultaten gepubliceerd.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met onderzoekscoördinator Jet van der Hulst,j.van.der.hulst@umcg.nl.