Nieuwsbericht

02 maart 2023

Cliënten zijn heel positief over de verloskundigenpraktijken waarbij zij onder controle waren. Zij geven gemiddeld een waardering van 9,27 als antwoord op de vraag ‘Denk je dat jij en jouw kind goede zorg hebben ontvangen tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd’. De laagst score is gemiddeld een 8. Dit blijkt uit de antwoorden van de Patient Reported Experience Measure (PREM)-vragenlijst die sinds 1 januari 2023 door ruim 1000 cliënten is ingevuld. 

Wil je weten hoe de ervaringen van jouw cliënten zijn? Verloskundigen kunnen hun scores inzien op mijnPerined. Deze zijn niet voor iedereen zichtbaar, alleen de scores van het totale VSV worden landelijk openbaar gepubliceerd.

We willen alle verloskundigen die hun clienten hebben gewezen op het invullen van de vragenlijst via deze weg bedanken. Doe je nog niet mee met de PREM? Je kunt de gratis vragenlijst nog steeds toesturen aan cliënten die in januari 2023 bevallen zijn. In mijnPerined kun je dan vervolgens zien of jouw cliënten net zo tevreden zijn als de gemiddelde cliënt in Nederland.

Wil je weten welke stappen je moet doorlopen als verloskundige? Klik dan hier. Voor alle informatie over het uitsturen van de vragenlijst kan je terecht op PREM Geboortezorg | CPZ (kennisnetgeboortezorg.nl).