Nieuwsbericht

12 september 2022

Binnenkort start de campagne herhaalprik Covid-19 vanuit de Rijksoverheid. Voor verloskundigen is het om twee redenen belangrijk hier kennis van te hebben:

  • Zwangeren komen met voorrang in aanmerking voor de herhaalprik. Het verzoek vanuit de GGD is om de zwangere middels een (digitale) brief met een link naar een speciale aanmeldsite uit te nodigen. Deze brief met bijlage zal na ontvangst van de GGD met de KNOV leden gedeeld worden. Zwangeren kunnen vanaf 4 oktober hiervoor een afspraak gaan inplannen en zullen vanaf 11 oktober worden uitgenodigd voor de herhaalprik. 
  • Verloskundigen komen als zorgmedewerker met voorrang in aanmerking voor de herhaalprik. Van werkgevers (praktijkhouders) wordt verwacht dat zij hun personeel (waarnemers, personeel in loondienst), die contact met patiënten/cliënten hebben hiervoor uitnodigen, door middel van de uitnodigingsbrief. Het is belangrijk dat in de brief de NAW-gegevens van het personeelslid worden benoemd en het praktijklogo wordt toegevoegd. Praktijkhouders die zelf de herhaalprik willen halen, kunnen hun eigen gegevens in de brief invullen. Zorgmedewerkers kunnen vanaf 13 september zichzelf aanmelden voor de herhaalprik en kunnen vanaf 19 september hun herhaalprik halen.

Kijk voor meer informatie op de website van het RIVM.