Nieuwsbericht

26 februari 2019

De KNOV ontving kort geleden informatie van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) over de Brexit. Hoewel nog niet duidelijk is of er een deal gaat komen tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk (VK) is Nederland zich al wel aan het voorbereiden op de situatie waarin sommige wettelijke regels niet meer van toepassing zijn.

IGJ vraagt o.a. de KNOV om haar leden te informeren. Bijvoorbeeld over het feit dat geïnventariseerd moet worden welke geneesmiddelen en medische hulpmiddelen uit het VK gebruikt worden. En welke onderhoudscontracten er eventueel zijn met partijen uit het VK. Ook kan het zo zijn dat er patiëntgegevens door uw ICT-leverancier opgeslagen worden in het VK. En als u Brits personeel in dienst heeft, is het belangrijk na te gaan of deze medewerkers nog voldoen aan de vereisten.

Heeft u hier vragen over of wilt u specifieke situaties voorleggen? Kan kunt u contact opnemen met de KNOV-helpdesk via Mijn Helpdesk in MijnKNOV. Meer informatie vindt u via onderstaande links.